20.08.2026, 15:50
Cześć. Co roku przed Dniem Babci i Dziadka mam ten sam problem. Chciałabym, żeby dzieci dały dziadkom coś małego, ale jednak innego niż kolejna bombonierka albo kwiatki. Oczywiście własnoręcznie zrobiona laurka jest obowiązkowa, bez tego się nie obejdzie, ale pomyślałam, że można do niej dodać jakąś małą pamiątkę. Znalazłam ostatnio https://uznanie.pl/ i zauważyłam, że mają osobną kategorię właśnie na Dzień Babci i Dziadka. Spodobało mi się kilka wzorów, szczególnie takich prostych, bez przesadnej ilości napisów. Dzieci mogłyby wręczyć taki drobiazg razem z laurką i chyba byłoby to całkiem fajne połączenie. Tylko wiadomo, przy dziadkach zawsze człowiek zaczyna się zastanawiać, czy nie lepiej zrobić wszystko samemu. Z drugiej strony dzieciaki też chcą coś wręczyć i mieć poczucie, że same wybrały prezent. Jak to u Was wygląda? Kupujecie dziadkom jakieś drobne pamiątki na ich święto czy raczej stawiacie wyłącznie na rzeczy przygotowane przez dzieci? Chętnie poznam jakieś pomysły, bo w tym roku chciałabym trochę odejść od naszego standardowego zestawu.